Помощен център

Често задавани въпроси

 • От какво са направени панелите?

  Панелите са изработени от материали, които включват пресован стиропор за гърба и декоративна мазилка на минерална основа за лицевата страна.

 • Могат ли да се използват за мокри помещения и за външни фасадни стени?

  Да, панелите могат да се използват за мокри помещения и за външни фасадни стени. Те са устойчиви на атмосферни условия. За по-лесно почистване и защита на шарките от слънцето, се препоръчва лакирането им с безцветен лак за камък или дърво на водна основа.

 • Може ли да се боядисват и с какво?

  Да, панелите могат да се боядисват с нормални бои за стени на водна основа. Това предоставя гъвкавост на клиента за персонализация на цветовете според предпочитанията и интериорните или екстериорни изисквания.

 • На какви стени може да се залепват?

  Няма ограничение за вида на стената, на която могат да се залепват панелите. Те могат да бъдат прикрепяни към всякакъв вид строителна повърхност, включително тухла и тапет. Това предоставя гъвкавост при инсталирането и позволява на панелите да се използват в различни архитектурни контексти.

 • С какво се залепват панелите?

  Панелите могат да се залепват с различни материали, които са предназначени за залепване на стиропор. Това включва пяна, силикон, теракотени лепила и други. Важно е да се съобразите с вида на стената, към която ще прикрепите панелите, и да изберете лепилото съгласно техните спецификации и изисквания.

 • Може ли да се залепват на места с висока температура?

  Не е препоръчително залепването на панели на места с висока температура на въздуха, като например близо до печки на твърдо гориво и други горещи повърхности. Поради естеството на материала им, панелите не са подходящи за приложения, където могат да бъдат изложени на значителни топлинни условия.

 • Може ли да се използват като вътрешна или външна топлоизолация?

  Да, панелите могат да се използват като за вътрешна така и за външна топлоизолация. Тяхната топлоизолационна способност прави възможно подобряването на енергийната ефективност на сградата, без да се налага използването на допълнителни механични закрепвания, като дюбели.

 • Трябва ли стената да е гладка и изправена за да се залепват панелите?

  Не, не е задължително стената да бъде напълно гладка и изправена, за да се залепят панелите. Поради гъвкавостта на материала и възможността за коригиране на кривини по време на монтаж, панелите могат да се прикрепят успешно към стени с различни неравности. Този аспект прави монтажа доста достъпен и не изисква специални умения или професионална помощ.

 • С какво се изрязват панелите?

  Може да използвате макетен нож (реже се стиропора и се отчупва лицевата страна), трион с финни зъбци, ножовка за метал, флекс или други режещи инструменти, които нямат груби зъби.

  Виж инструкциите за монтаж.

 • Има ли завършващи ъгли които да се използват?

  Да, можете да използвате всякакви алуминиеви, ПВЦ или дървени завършващи ъгли, които се предлагат на пазара, за да завършите инсталацията на панелите. Тези лайсни не само придават завършен вид на проекта, но и могат да предоставят допълнителна защита на ръбовете на панелите и да улеснят почистването и поддръжката на повърхността.

  Разгледайте ъгловите профили които предлагаме.